Zbiórki odzieży

JEŚLI CHCESZ POMÓC:

W 2013 roku Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej zawarła umowę  z Firmą Handlową K&M zajmującą się zbióką odzieży. Przed planowaną zbiórką będą rozwieszane ulotki z logo Caritas oraz kontaktowym numerem telefonu. Do worków może być pakowana odzież, obuwie, koce, ręczniki, pościel, itp.

Dzięki podjętej współpracy odzież i inne materiały tekstylne podlegają właściwej selekcji i są w pełni wykorzystane w zależności od stanu ich zużycia, a nasi podopieczni otrzymują odpowiednie ubranie. Zwracamy się prośbą o życzliwe przyjęcie podjętej przez nas akcji.

Podajemy numer telefonu do kierowcy odbierającego odzież:

p. Darek 793 550 686

Jest również możliwość pozostawienia odzieży w specjalnych kontenerach, które mieszczą się przy magazynie odzieżowym na ul. Wieniawksiego 5 w Szczecinie.

JEŚLI POTRZEBUJESZ POMOCY:

Zapraszamy do Magazynu Odzieżowego, który znajduje się pod kościołem pw. Świętego Krzyża przy ul. Wieniawskiego 5 w Szczecinie. Dwa razy w miesiącu, zawsze w czwartek, w godzinach od 15.30 do 17.00 magazyn jest czynny dla potrzebujących.  W tych dniach wydawana jest odzież. Poniżej znajduje się harmonogram pracy magazynu:

• 10.05.2018
  • 24.05.2018