Specjalistyczno-Opiekuńcza Placówka Wsparcia Dziennego Caritas "Barnimki"

Zobacz także:

71-437 Szczecin, ul. Barnima 22,
tel. 91/422 95 08,
działa przy parafii pw. Najświętszego Zbawiciela i jest placówką specjalistyczno-opiekuńczą działającą przez cały rok, od poniedziałku do piątku w godzinach od 13.00-18.00.

Nasze działania można na bieżąco oglądać na facebooku:

Działania naszej placówki ukierunkowane są na zapewnienie dzieciom optymalnej atmosfery do rozwoju, zabawy i odpoczynku. Organizujemy zajęcia edukacyjne (w tym pomoc w odrabianiu lekcji), religijne, plastyczne, wspierające rozwój fizyczny i psychiczny dzieci, a także zajęcia kształtujące rozwój umiejętności społecznych i interpersonalnych. Dzięki uczestnictwie w wydarzeniach kulturalnych (m.in. wystawach, spektaklach, warsztatach itp.) oraz rozrywkowych (m.in. wyjścia do kina, na bawialnie, kręgle, pływalnie itp.) pokazujemy dzieciom różne możliwości organizowania czasu wolnego i dbamy o rozwój ich zainteresowań.

Placówka „Barnimki” organizuje również akcje promujące jej działania, a także wspierające inne inicjatywy i organizacje.

Dodatek: Galeria zdjęć