Zbiórka żywności TAK POMAGAM

Zobacz także:

Dwa razy w roku Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej włącza się w ogólnopolską zbiórkę żywności prowadzoną pod hasłem "TAK, pomagam". Przed świętami Wielkiej Nocy oraz Bożego Narodzenia zwracamy się z prośbą do ludzi dobrej woli o wsparcie naszej akcji a tym samym o udzielenie pomocy osobom samotnym, starszym, chorym i niepełnosprawnym a także rodzinom wielodzietnym będącym podopiecznymi Parafialnych Zespołów Caritas. Wolontariusze nasi docierają tam, gdzie pomoc jest najbardziej potrzebna.

W tej akcji zbieramy artykuły spożywcze o długim terminie ważności, w szczególności:

• konserwy,
  • mąka,
  • cukier,
  • olej,
  • makaron,
  • wędlina paczkowana,
  • płatki,
  • ryż,
  • kawa,
  • herbata,
  • słodycze, itp.

Współpracuje z nami wiele sieci handlowych, takich jak: Biedronka, Netto, Społem, Lewiatan, Kaufland, Polomarket, ale i mniejsze sklepy osiedlowe. Wszyscy mamy wspólny cel: by ludzie, którzy na codzień borykają się z niedostatkiem mogli godnie przeżyć święta.

Dziekujemy serdecznie darczyńcom, wolontariuszom i sklepom dzięki którym możemy przeprowadzić zbiórkę. Dzięki Wam możemy wnieść trochę radości i przywrócić wiarę w to, że na świecie jest więcej dobra niż zła.