Spotkanie Skrzydlatych Dzieci- 02.06.2018

6 czerwca 2018

Dnia 2 czerwca br. grupa dzieci z Programu Stypendialnego „Skrzydła”  miała swoje wspólne spotkanie integracyjne, w którym wzięło udział 30 stypendystów ze Szczecina razem ze swoimi wychowawcami. W programie spotkania znalazła się Msza Święta Dziękczynna za naszych dobroczyńców, ludzi którzy wspierają Program. Mszę Świętą odprawił  Dyrektor Caritas Archidiecezji Szczecińsko- Kamieńskiej Ksiądz Maciej Szmuc. Spotkanie uatrakcyjniło wspólne wyjście do kina Pionier na film pt. Kaczki z gęsiej paczki . Ekranizacja ta niosła za sobą piękne przesłanie moralne, wedle którego warto budować więzi  z innymi ludźmi, dzięki czemu każdy człowiek może czuć się szczęśliwy i spełniony. Kontynuację spotkania stanowiła agapa przy pizzy oraz wspólna rozmowa na temat zalet i korzyści płynących z bycia częścią Programu „Skrzydła”. Wszyscy uczestnicy mieli okazję czerpać radość z bycia razem. Na koniec ks. Maciej Szmuc wręczył dzieciom upominki.

Warto przypomnieć,  że program Program Stypendialny „Skrzydła”  daje szansę na objęcie opieką finansową danego dziecka przez firmy czy też osoby prywatne. Darczyńcy, poprzez swoje deklaracje zobowiązują się do wsparcia finansowego ucznia przez okres przynajmniej jednego semestru szkolnego. Program ten jest elastyczny, przez co stwarza szansę wyboru formy pomocy i dopasowania jej do indywidualnych potrzeb ucznia, a także do możliwości finansowych sponsorów.

Dodatek: Galeria zdjęć