Zapraszamy do udziału w forum "Wolontariat zmienia - zbliżamy pokolenia"

9 kwietnia 2013

Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej ma przyjemność zaprosić na bezpłatne Forum Szkolnych Kół Wolontariatu pod hasłem „Wolontariat zmienia- łączymy pokolenia”. Będzie to spotkanie  dla 170 wolontariuszy szkół ponadgimnazjalnych naszego województwa w celu wymiany doświadczeń oraz przygotowania wolontariuszy do pracy z osobami starszymi. Atrakcyjny program (warsztaty, spotkania z ciekawymi ludźmi, koncert) ma zmotywować i zaktywizować młodzież do nawiązywania relacji między pokoleniami.

Forum odbędzie się w dniach 24-25 września 2013r. w Szczecinie. Będziemy gościć w Liceum Ogólnokształcącym z Oddziałami Integracyjnymi i w innych pobliskich miejscach. Młodzież spoza Szczecina ma zakwaterowanie  w schronisku młodzieżowym  Cuma. Wszyscy uczestnicy mają zapewnione  posiłki. Szczegółowy program będzie rozesłany do szkół, które zakwalifikują  się do udziału w spotkaniu.

Z każdej szkoły zapraszamy 10-ciu wolontariuszy wraz z opiekunem (w sumie do 11 osób). Szkoły zainteresowane  prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego i przesłanie go na adres wolontariat.caritas@gmail.com do 30 kwietnia 2013r.
Mamy nadzieję, że odpowiedzą Państwo na nasze zaproszenie i w ten sposób wspólnie będziemy wychowywać młodzież do czynienia dobra.

Zadanie współfinansowane z budzetu Województwa Zachodniopomorskiego

Załączniki: