Wielkopostny dzień skupienia dla PZC 2024

24 lutego 2024

Jak co roku na początku Wielkiego Postu Parafialne Zespoły Caritas gromadzą się na wielkopostnych dniu skupienia. W tym roku konferencje ćwiczenia duchowe prowadził o. Krzysztof Frąckiewicz, proboszcz szczecińskiej parafii Dominikanów. Za ponad setną frekwencję serdecznie dziękujemy. Mamy nadzieję, że spotkania przy ołtarzu dodają sił do dalszej mądrej pomocy potrzebującym w imieniu całej Wspólnoty Kościoła Szczecińsko-Kamieńskiego.  Zapraszamy na następne spotkania, a przy tej wizycie proponujemy dla upamiętnienia kilka zdjęć w galerii.

Ogólnopolska Zbiórka Żywności TAK, Pomagam!

21 września 2020

W dniach 25-26.09.2020 Caritas Polska we współpracy z Caritas diecezjalnymi zorganizowała zbiórkę żywności.

Działania Caritas w programie POPŻ w Moryniu i okolicach 2020

15 czerwca 2020

W dniach od 15 do 19 czerwca 2020 roku w 9 miejscowościach na terenie gminy Moryń odbyły się warsztaty – działania towarzyszące realizowane w programie "PO PŻ Podprogram 2019".

Służba Więzienna i Więźniowie dla potrzebujących

27 maja 2020

W ostatnim tygodniu maja Służba Więzienna dostarczyła do Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej maseczki przygotowane przez osoby osadzone, a przeznaczone dla potrzebujących.

Informacje dla PZC

13 marca 2020

Informacje dla woluntariuszy Parafialnych Zespołów Caritas

Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej

UWAGA - odwołane wszystkie działania towarzyszące do PO PŻ

12 marca 2020

Wszystkie działania towarzyszące do PO PŻ Podprogram 2019 zaplanowane i wykazane w Harmonogramie działań na marzec 2020 z   ze względu na dynamicznie rozwijającą się sytuację epidemiologiczną dotyczącą korona-wirusa SARS-CoV-2, i stosując się do zaleceń Wojewódzkiego Centrum Zarządzania Kryzysowego w Zachodniopomorskim Urzędzie Wojewódzkim w Szczecinie,   zostają odwołane. Odbędą się w innym terminie.

1   |   2   |   3   |   4      »      [4]